Helma’s Hair & Body

WELLNESS VOOR HAAR & HUID

Mijn naam is Helma, de eigenaresse van Helma’s Hair & Body. Een plek waar je ontspanning, ruimte en tijd voor jezelf ervaart. De drie elementen die mij hebben gebracht naar waar ik nu sta. In mijn ontdekkingsreis heb ik geleerd mezelf te accepteren, te leven in het hier en nu en vooral mijn uiterlijk met mijn innerlijk in balans te brengen.

Graag vertel ik over mijn ontdekkingsreis en neem ik jullie mee terug in de tijd. Mijn opa had in (1929) een dames en herensalon in Eersel: Kapsalon Somers.  Ook mijn vader was herenkapper en had in (1965) een herensalon in Bladel: Kapsalon Somers. Als kind was ik dus omringd met het vak. Ik verlangde naar het mooi maken en verzorgen van de mens. Door mijn opa en vader ben ik enthousiast geraakt van het kappersvak. Ik ben in (1977) de 3-jarige opleiding gaan volgen voor dames en heren kapster in Eindhoven. Na het behalen van mijn diploma heb ik in verschillende kapsalons ervaring opgedaan. 

1997: In 1997 is mijn vader gestopt met het kappersvak en heb ik de salon overgenomen in Bladel. Ik ben gestart met een dames en herensalon genaamd: Helma’s Hairstyling. Jarenlang heb ik met plezier en passie het haar verzorgt van dames, heren en kinderen.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik een zoektocht naar mezelf gestart. Ik ben gaan zoeken naar wat mijn specialiteiten en kwaliteiten zijn, maar ook naar waarin ik me verder kan ontwikkelen. Ik leerde kennis maken met de spirituele weg door het laten analyseren van mijn persoonlijke horoscoop. Vanaf dat moment ging er een wereld voor me open. Ik durfde echt in de spiegel te kijken van mezelf. Ik heb ingezien welke mogelijkheden ik in me heb en hoe ik echt iets kan betekenen voor de mens.

2004: Het jaar 2004 was voor mij een ommekeer in mijn leven wat betreft het kappersvak. Ik wilde meer betekenen voor de mens dan alleen het verzorgen van het haar. In de gesprekken met een kapperscoach, ontdekte ik hoe ik een kwaliteit van mezelf kon ontplooien, namelijk door het geven van massages. Ik ben opleidingen en cursussen gaan volgen voor het geven van verschillende kleine en grote massages. Een naamsverandering van mijn kapsalon volgde: Helma’s Hair & Body. Hair, voor mijn wens: het verzorgen van de haren. Body, voor het nieuwe verlangen: zorgen voor het welzijn van de mens.

Eenmaal dit ontdekt te hebben, ging mijn reis verder. Yoga kwam op mijn pad. Ik bezocht een aantal verschillende yogastudio’s. De reden hiervoor: Ik had last van mijn drukke, bewegelijke en denkende ik. Van yoga werd ik rustig en leerde ik steeds meer voelen naar verdieping en verrijking voor mezelf. Ik wist een rustiger en meer ontspannen leven te creëren.

In 2009 besloot ik dan ook de 4-jarige opleiding tot yogadocente te volgen. Ik heb in deze periode veel geleerd zoals: het trainen van yogahoudingen, ademtechnieken en mediteren. Yoga is voor mij vanaf het begin een bron van vreugde geweest!

HEDEN: Ik ben blij waar ik nu sta met Helma’s Hair & Body.  De combinatie van kapsalon, massages, yoga en mindfit is voor mij de juiste invulling van mijn bedrijf. Individueel of per groep, ik laat je graag ervaren hoe je leven in positieve zin kan veranderen. Ik bied je een rustmoment op de dag. Een moment van ontspanning, ruimte en tijd voor jezelf. Persoonlijke aandacht voor jou! 

 

“Kijk eens in de spiegel van Helma’s Hair & Body en laat van buiten zien wie je van binnen bent!”